qBittorrent 4.5.0 x64 / 4.4.5 x86

Опис qBittorrent е практичен и софтвер со отворен код BitTorrent клиентски софтвер. Овој софтвер ви овозможува да преземате повеќе торент-датотеки во исто време или да ги споделите на мрежата BitTorrent. Ако има многу датотеки во списокот, времето потребно за преземање датотека може значително да се зголеми. Можете да ги прегледате датотеките во список заедно со името, големината, статусот на преземање,…

mIRC 7.72

Опис mIRC е комплетен софтвер за интернет разговори за Windows кој може да се користи за комуникација, споделување, игра или работа со други во IRC мрежите, групни разговори на конференции и приватни дискусии низ целиот свет. Практичниот интерфејс на овој софтвер е целосно прилагодлив и има функции како листа на пријатели, пренос на датотеки, можност за поврзување со повеќе сервери, IPv6, SSL шифрирање, прокси…

Udemy – Ниво I CFA® подготвителен курс 2022/2023 – фиксен приход

Опис Ниво I CFA® подготвителен курс 2022/2023 – Фиксен приход е курс за подготовка за испит CFA на ниво на прво објавен од Udemy Academy. Овој курс е мал дел од серијата обуки од десет дела што го покрива целото буџетирање на CFA ниво 80. Овој курс за обука е специјализиран за обврзници со фиксен приход и нивните пресметки и гарантира дека апликантите можат да одговорат на повеќе од XNUMX% од прашањата во оваа…

Udemy – Bootcamp со цврстина на програмери на блокчејн Ethereum (2022)

Опис Ethereum Blockchain Developer Bootcamp With Solidity е сеопфатен курс за обука за програмирање и развој на блокчејн на платформата Ethereum, објавен од Udemy Academy. Програмскиот јазик Solidity е еден од најкористените и најпопуларните јазици во блокчејн платформата. Solidity е релативно модерен и нов програмски јазик кој се користи во развојот на паметни договори. Овој курс за обука е еден…

Udemy – Blockchain и Bitcoin Fundamentals 2022 година

Опис Blockchain and Bitcoin Fundamentals е еден од најпродаваните курсеви на Udemy кој на публиката ги обезбедува клучните концепти на технологијата на блокчејн и биткоин. Биткоинот е интернет иновација и всушност е еден вид виртуелни пари кои се користат во многу деловни трансакции на веб, а многу веб-страници и интернет берзи го препознаваат биткоинот како други валидни валути и го купуваат и продаваат. Како што знаете, за разлика од другите валути,…

WordWeb Pro Ultimate Reference Packet 10.23 / 3.5 macOS

Опис WordWeb е целосен речник и енциклопедија на американски, британски, канадски, австралиски, индиски и меѓународни англиски зборови. Користете Wordub за да пристапите до многу функции како што се гласовниот изговор и да додадете нови речници Оксфорд, Камберс и Колинс. Бесплатната верзија на овој производ доколку ја прифатите лиценцата ви е достапна. Секако, корисниците можат да ја користат и целосната верзија на производот, имено WordWeb Pro. До …

Agisoft Metashape Professional 1.8.5.15407 x64/ 1.7.1 macOS / 1.6.5 Linux

Опис Metashape, порано познат како PhotoScan, производ на Agisoft, е независен софтверски производ кој врши фотограметриска обработка на дигитални слики и произведува 3D просторни податоци. Овој софтвер се заснова на најновата 3D технологија за реконструкција на повеќе сцени која е ефикасна со посакуваните слики и дејство и во контролирани и неконтролирани услови. Фотографиите можат да се направат во која било положба, а реконструираниот објект може да се види во…

NetLimiter Pro 5.1.5.0 / 4.1.14 Enterprise

Опис NetLimiter е софтвер за управување и контрола на интернет сообраќајот. По инсталирањето на оваа мала програма, целата количина и потрошувачка на сообраќај на Интернет ќе ви бидат прикажани во форма на редовни графикони и табели. Со користење на оваа програма, потрошувачката на сообраќај може да се прикаже одделно преку софтвер и интернет конекции. Програмата ви покажува која програма троши најмногу сообраќај. Можете да поставите специфични…

Вивалди v5.5.2805.48 вкл. Пошта v1.2 x86/x64

Опис Vivaldi е името на напреден и многу соодветен веб-базиран прелистувач за оперативни системи Windows, Mac и Linux. Прелистувачот пред вас е производ на креаторите на прелистувачот Opera, Vivaldi Technologies Group. Ќе имате поголема контрола врз сурфањето на веб со користење на овој моќен прелистувач. Високата флексибилност е уште една главна карактеристика на овој производ, која ви овозможува да…

Sante DICOM Viewer Pro 12.1.9

Опис Sante DICOM Viewer е еден од најдобрите софтвери за преземање, прегледување, зачувување, архивирање, управување и снимање медицински слики. Тоа е професионален DICOM прегледувач, конвертор, клиент PACS, мини PACS сервер, пишувач на ЦД/ДВД за пациенти (со дисплеј) и многу повеќе. Sante DICOM Viewer не е обичен DICOM прегледувач изграден со слободно достапни библиотеки како dcmtk, itk и vtk, како и стотици други гледачи на DICOM кои…